شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی
شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی
بیمه شدگان
شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی
1398/12/07 08:12
مبلغ کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی، برابر با یک ماه متوسط حقوق یا دستمزد بیمه‌شده است. حقوق متوســط هر بیمه‌شــده از تقســیم کردن مجموع حقوق دریافتی بیمه‌شــده در دو ســال قبل از ازدواج که بر مبنای آن از وی حق بیمه کسر شده است، بر عدد ۲۴ به دست می‌آید.

 

مطابق قانون تامین اجتماعی این سازمان به بیمه‌شدگان زن یا مردی که برای اولین بار ازدواج می‌کنند و دارای شرایط لازم باشند، مبلغی به عنوان کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی پرداخت می‌کند. این هدیه، شادباشی است که این سازمان به بیمه‌شدگانی که تشکیل خانواده می‌دهند، پرداخت می‌کند.
سازمان تامین اجتماعی در جهت رفاه شما عزیزان امکان ثبت نام اینترنتی کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی را فراهم کرده است تا به آسانی درخواست خود را ثبت نمایید. در این مقاله به بیان مدارک و شرایط دریافت هدیه ازدواج تامین اجتماعی و طریقه ثبت نام اینترنتی جهت دریافت آن می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج :

جهت دریافت این کم هزینه بیمه‌شده می‌بایست تمامی شرایط زیر را دارا باشد:

  •  بیمه شده می‌بایست ظرف مدت زمان ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق بیمه داشته باشد.
  • در تاریخ ازدواج رابطه استخدامی میان بیمه‌شده و کارفرما قطع نشده باشد.
  •  ازدواج اول فرد باشد.
  • ازدواج دائم بوده و در دفتر اسناد رسمی ازدواج، عقد ثبت شده باشد.

در صورتی‌ که‌ طرفین‌ عقد ازدواج‌ واجد شرایط‌ مذکور برای دریافت این کمک هزینه باشند، کمک هزینه‌ ازدواج‌ به‌ هر دو نفر اعطا خواهد شد.

مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج:

  • اصل و تصویر از صفحات مورد نیاز عقدنامه
  • اصل و تصویر از صفحات اول و دوم شناسنامه بیمه‌شده و همسر وی
  • تعهد کتبی بیمه‌شده مبنی بر اینکه ازدواج اول وی است.
  • ارائه دفترچه درمانی بیمه‌شده

 مبلغ کمک هزینه ازدواج چقدر است؟

مبلغ کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی، برابر با یک ماه متوسط حقوق یا دستمزد بیمه‌شده است. حقوق متوســط هر بیمه‌شــده از تقســیم کردن مجموع حقوق دریافتی بیمه‌شــده در دو ســال قبل از ازدواج که بر مبنای آن از وی حق بیمه کسر شده است، بر عدد ۲۴ به دست می‌آید.

به طور مثال اگر فردی در مرداد ماه سال ۹۷ برای اولین بار ازدواج کرده باشد، عقد وی دائم بوده و ۷۲۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه نیز داشته و متوسط حقوق دریافتی وی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد. سازمان تامین اجتماعی مبلغی معادل ۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان برای وی واریز خواهد کرد.

تامین احتماعی

مطالب پیشنهادی مجله خبری با من تامین

در صورتی‌ که پس از فارغ‌التحصیلی، بیمه‌پردازی افراد در سایر صندوق‌های بیمه‌ای همچون بازنشستگی کشوری، نیروهای مسلح و... ادامه پیدا کند، سوابق بیمه دوران تحصیل آنان قابل انتقال به سایر صندوق‌های بیمه‌گر خواهد بود.
برقراری تعهدات بلندمدت از جمله پرداخت مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از جمله مهم‌ترین تعهدات بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی است که بیمه‌شدگان و بازماندگان واجد شرایط آنان می‌توانند درصورت احراز شرایط قانونی، از این حمایت‌ها بهره‌مند شوند.
بیش از دو هزار بازنشسته با امضای طوماری خطاب به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، خواستار لغو واگذاری بانک رفاه شدند.
پاسخ: 1-حتما به صورت غیر ارادی بیکار شده باشد. 2-بازنشسته یا مستمری بگیر نباشد. 3-بیمه شده حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد قبل از بیکار شدن. 4-بیمه شدگانی که به دلیل حوادثی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی بیکار شدند نیاز به داشتن حداقل سابقه بیمه ندارند را دریافت خواهند کرد.
پاسخ: ۱- درخواست توسط متقاضی ارائه شده باشد ۲- حق بیمه دوران مذکور پرداخت شده باشد ۳- رابطه بیمه ای فرد با سازمان بیمه تامین اجتماعی برقرار باشد ۴- در صورتی که بیمه شده قبل از تاریخ تقاضا حداقل «۲» سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد
پاسخ: 1- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌تواند با حداقل حقوق پایه و بیشتر بازنشسته شود. 2- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و زیر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناسب با تعداد سال‌های پرداخت حق بیمه بازنشسته می‌شود. 3- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و ۱۰ سال سابقه 4- فرد تحت پوشش با ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با حقوق کامل باز نشسته می‌شود.