ایام تحصیلات دانشگاهی خود را به سوابق بیمه‌ای تبدیل کنید
 ایام تحصیلات دانشگاهی خود را به سوابق بیمه‌ای تبدیل کنید
ایام تحصیلات دانشگاهی خود را به سوابق بیمه‌ای تبدیل کنید
1401/10/05 15:50
در صورتی‌ که پس از فارغ‌التحصیلی، بیمه‌پردازی افراد در سایر صندوق‌های بیمه‌ای همچون بازنشستگی کشوری، نیروهای مسلح و... ادامه پیدا کند، سوابق بیمه دوران تحصیل آنان قابل انتقال به سایر صندوق‌های بیمه‌گر خواهد بود.
 

دانشجویان نیز مانند بسیاری از اقشار می‌توانند تحت پوشش تامین‌ اجتماعی قرار بگیرند و در حین تحصیل برای خود سوابق بیمه‌ای ایجاد کنند.

سوابق بیمه‌ای دانشجویان در سازمان تامین‌ اجتماعی با سوابق بیمه‌ای افراد شاغل تفاوتی ندارد و به سوابق بیمه‌ای دوران اشتغال پس از تحصیل آنان متصل می‌شود.

در صورتی‌ که پس از فارغ‌التحصیلی، بیمه‌پردازی افراد در سایر صندوق‌های بیمه‌ای همچون بازنشستگی کشوری، نیروهای مسلح و... ادامه پیدا کند، سوابق بیمه دوران تحصیل آنان قابل انتقال به سایر صندوق‌های بیمه‌گر خواهد بود.

در حال حاضر حدود یک‌هزار و ۲۰۰ دانشجو در استان تحت پوشش بیمه دانشجویی هستند.

شرایط لازم برای بیمه دانشجویان

بیمه دانشجویان سازمان تامین‌ اجتماعی که چند سالیست در قالب کلی بیمه مشاغل آزاد امکان‌پذیر شده است، شرایط ساده‌ای دارد و برای اینکه تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار بگیرید شرط اصلی این است که دانشجوی در حال تحصیل در یکی از دانشگاه‌ها یا مراکز آموزش عالی رسمی کشور باشید.

برای این بیمه در شرایط عادی و اگر سن شما در محدوده ۱۸ تا ۵۰ سال باشد، نیازی نیست که قبلا سابقه بیمه داشته باشید اما دانشجویانی که بیش از ۵۰ سال دارند باید معادل مازاد سنی نسبت به ۵۰ سال، سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشند؛ البته اگر فردی دارای ۱۰ سال سابقه قبلی بیمه‌پردازی باشد، از شرط سنی معاف است و در صورت دانشجوی در حال تحصیل بودن با هر سنی می‌تواند تحت پوشش بیمه دانشجویان قرار بگیرد.

آغاز بیمه‌پردازی و ایجاد سوابق بیمه از سنین پایین‌تر و تاثیر آن بر سن بازنشستگی دانشجو از جمله مزایای این طرح است.

مبلغ حق بیمه دانشجویان

در این نوع بیمه ۳ نرخ متفاوت برای محاسبه و پرداخت حق بیمه دانشجویان وجود دارد که نوع خدمات مورد تعهد سازمان تامین‌ اجتماعی در هر نرخ، متفاوت است و متقاضی بیمه مختار به انتخاب یکی از این نرخ‌هاست.

نرخ حق بیمه دانشجویی ۱۲ درصد شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود، یعنی بیمه‌شده با انتخاب این نرخ و پرداخت حق بیمه، بعد از رسیدن به شرایط سنی و سابقه قانونی می‌تواند بازنشسته شود و اگر پس از رسیدن به سن بازنشستگی فوت کند، بازماندگان وی بر مبنای مقررات تامین‌ اجتماعی و در صورت احراز شرایط قانونی، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

نرخ دیگر بیمه دانشجویی ۱۴ درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای این نرخ پرداخت حق بیمه تعریف شده است.

کامل‌ترین نوع خدمات بیمه دانشجویی در نرخ ۱۸ درصد بوده که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است.

در ۶ ماهه دوم امسال حداقل حق بیمه دانشجویی در صورت انتخاب نرخ ۱۲ درصد ماهیانه حدود ۵۰۲ هزار تومان، نرخ ۱۴ درصد حدود ۵۸۵ هزار تومان و در صورت انتخاب نرخ ۱۸ درصد حدود ۷۵۲ هزار تومان است.

اگر دانشجو تحت پوشش بیمه خدمات درمانی همسر یا والدین خود باشد، برای استفاده از خدمات بیمه درمان نیازی به پرداخت هزینه جداگانه ندارد و می‌تواند کماکان از پوشش بیمه‌ای به تبع همسر یا والدین خود استفاده کند اما سایر متقاضیان بیمه دانشجویی در صورت تمایل به استفاده از بیمه درمان می‌توانند پرداخت سرانه درمان را نیز انتخاب کرده و از این خدمات استفاده کنند.

سرانه درمان، هرساله تعیین می‌شود که در سال ۱۴۰۱ به ازای هر نفر ۹۱ هزار تومان تعیین شده است.

چطور برای بیمه دانشجویی ثبت‌نام کنیم؟

برای ثبت‌نام در طرح بیمه دانشجویان و پرداخت حق بیمه ماهانه این طرح بیمه‌ای نیازی به مراجعه به شعب سازمان تامین‌ اجتماعی نیست و می‌توان پس از ثبت‌نام اولیه در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir تمام مراحل انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه ماهانه را در مسیر منوی بیمه‌شدگان/ بیمه‌شدگان خاص / انعقاد قرارداد بیمه دانشجویان انجام داد.

در این سامانه شرایط متقاضی از نظر سن و سابقه قبلی پرداخت حق بیمه بررسی شده و در صورت احراز شرایط می‌توان با انعقاد قرارداد و پرداخت ماهانه حق بیمه، تحت پوشش بیمه دانشجویان قرار گرفت.

اگر به اینترنت و سایت دسترسی ندارید، برای انعقاد قرارداد بیمه دانشجویی می‌توانید به یکی از شعب یا کارگزاری‌های رسمی سازمان تامین‌ اجتماعی در سطح استان مراجعه کنید.

همچنین کارکنان سازمان در مرکز ارتباطات مردمی سازمان تامین‌ اجتماعی با شماره تلفن ۱۴۲۰ در تمام ساعات شبانه‌روز و روزهای تعطیل برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی مردم، برای خدمت‌گزاری آماده هستند.

مطالب پیشنهادی مجله خبری با من تامین

در صورتی‌ که پس از فارغ‌التحصیلی، بیمه‌پردازی افراد در سایر صندوق‌های بیمه‌ای همچون بازنشستگی کشوری، نیروهای مسلح و... ادامه پیدا کند، سوابق بیمه دوران تحصیل آنان قابل انتقال به سایر صندوق‌های بیمه‌گر خواهد بود.
برقراری تعهدات بلندمدت از جمله پرداخت مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از جمله مهم‌ترین تعهدات بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی است که بیمه‌شدگان و بازماندگان واجد شرایط آنان می‌توانند درصورت احراز شرایط قانونی، از این حمایت‌ها بهره‌مند شوند.
بیش از دو هزار بازنشسته با امضای طوماری خطاب به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، خواستار لغو واگذاری بانک رفاه شدند.
پاسخ: 1-حتما به صورت غیر ارادی بیکار شده باشد. 2-بازنشسته یا مستمری بگیر نباشد. 3-بیمه شده حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد قبل از بیکار شدن. 4-بیمه شدگانی که به دلیل حوادثی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی بیکار شدند نیاز به داشتن حداقل سابقه بیمه ندارند را دریافت خواهند کرد.
پاسخ: ۱- درخواست توسط متقاضی ارائه شده باشد ۲- حق بیمه دوران مذکور پرداخت شده باشد ۳- رابطه بیمه ای فرد با سازمان بیمه تامین اجتماعی برقرار باشد ۴- در صورتی که بیمه شده قبل از تاریخ تقاضا حداقل «۲» سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد
پاسخ: 1- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌تواند با حداقل حقوق پایه و بیشتر بازنشسته شود. 2- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و زیر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناسب با تعداد سال‌های پرداخت حق بیمه بازنشسته می‌شود. 3- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و ۱۰ سال سابقه 4- فرد تحت پوشش با ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با حقوق کامل باز نشسته می‌شود.